Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2009 13:08 - Хубава си, моя горо!
Автор: bibeto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7588 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
До какво може да доведе една 40-километрова разходка?
До мускулна треска в краката.
До почивка на главата, която прегрява през седмицата.

До невероятни открития за себе си и природата.

image

Винаги съм харесвала декорирането. То придава чар и поставя акцент на заобикалящите ни ин- и ауттериори.  А ауттериор, или може би ландшафт трябва да се нарече по-правилно, има много.
Предприемайки обиколна на язорив Доспат в събота, открихме особени декоративни умения в местното ландшафтно творчество.
Иде реч за природата. Тя, по това време на годината е особено еднообразна. Зелено и кафяво. Тук-таме сняг. Но удивлението ни събуди не тази проза в цветове, а друго.
Възхитена съм отгледките, които се откриха пред очите ни по пътя от град Сърница към град Доспат. Посоката е запад-изток.
На фона на крякащи патици съзряхме изключителна гледка (прилагам гледката, защото не подлежи на описание. Предварително се извинявам са не особено доброто качество на фотосите.).

image

image


След съзирането на такива особени стилове в ландшафтния дизайн поне около 12 пъти, решихме да поснимаме. Да покажем на хората решили да предприемат същата разходка какви вълшебни гледки ги очакват!

image

image

Не мога да кажа кой е твореца на тези инсталации. Народно творчество. А то, както се знае е анонимно.

image

Инсталациите са на особено привлекателни места за къмпинг и пикник. Чушка-пръжка, както се казва. Считам, че е силно удовлетворително да се населиш върху одеало, да отвориш кошницата с туршийки и пържолки, да отпушиш домашнярката и да се насладиш на гледката. А патици крякат, рой, рой, рой!

image

image

Местните обясняват, че народното творчество не е анонимно, а се осъществява от пристигащите на пикник и къмпингуващите. Разбира се, то пари за контейнери няма в града, че къде ти за в гората!

image

Декорирането на места е допълнено и с изсечени “бели дробове” на планетата, защото няма да се забележи, ако с лек откос повалиш два-три… То, ако пушиш по три кутии цигари за какво са ти дървета!

image

image


image

image

Изненатата обаче дойде някъде към средата на язовирната разходка.
Нямаше декорация и се появиха контейнери и кошчета за боклук. Тук вече бяхаме преминали към съседната адмминистративна област, тъй като Сърница е към област Пазарджик, а град Доспат – към Смолянска област.
Натъкнахме се на скука. В чист вид. Толкова чиста, че чак не е на място. Там, където може да се опъне одеалце и да се попърди на чист въздух нямаше никакво интересно народно творчество. Явно в Смолянска област нямат вдъхновение и авторовата реч е обърната в тих шепот обозначен с табели “пазете гората чиста”.
Защо, бе?!?!
Как така чиста? Нали ако не оставиш отпечатък на тази грешна земя, никой няма да те запомни. В другата област има толкова отпечатъци, че всеки служител на “Чистота” би се заринал в тях и би вдишвал с часове изпаренията, ако случи на по-топло време. Направо ще цвили от кеф!

Трудно ми е да обясня колко тъжно ми стана при скучния пейзаж във втората половина от разходката. Така трогателно ми стана в началото, а после всичко се развали. Някак домашно и уютно. Предлагам всички, които са решили да се насочат в тази дестинация да си вземат по няколко торбички от домашната декорация и да я занесат в частта на язовира откъм област Смолян. Трябва да помогнем на тези хора. Не бива да живеят в тази скука и грозота. Гората е на всички и те трябва да се чувстват добре в нея. За това всички трябва да дадем едно рамо на област Смолян в декорирането на пътеката, защото това е наложително. Не са си свършили работата и трябва сериозно да се замислят относно черпенето на добри практики от съседите им от Пазарджик.


Тагове:   моя,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sisithebest - даааа...
11.02.2009 13:13
хубава си, моя горо...
хората си мислят, че като са минали от там и са владетели на мястото и не им пука какво ще стане с него след тях... ХОРА! Осъзнайте се малко! Боклукът си има място, където да се изхвърли! Природата не ви е виновна, че сте немърливи! Събирате си го в една торбичка и ако трябва и няколко километра ще си вървите с нея, докато намерите определено за изхвърляне на боклук място!!! Боже, осъзнайте се!!!
цитирай
2. koker - =)
11.02.2009 13:20
Важното е да се реве срещу Инсталацията в Брюксел! Ама да се реве яката, като настъпан пинчер да се лае. Защото- ето, ние не сме тоалетна, ние сме си направо кенеф! :)
цитирай
3. stefo - И не трябва да се мълчи!
11.02.2009 14:26
Трябва тези мили снимчици освен по блоговете да цъфнат и по пощите на институциите, които трябва да свършат и нещо различно от това да ни събират данъците и таксите!

ДЕЕБА!
цитирай
4. ontheroadwithtv - Очевидно е,че на някой хора им липсва възпитание...
11.02.2009 20:37
Очевидно е,че на някой хора им липсва възпитание.Много е лесно да унищожиш природата,а да засадиш дръвче...
Човекът е най-неблагодарния бозайник,който може да съществува на Земята...
:-(
цитирай
5. анонимен - ...
13.02.2009 16:27
Свинтщина!... с Т! Да им се чудиш как са смогнали тъй да освинят...
цитирай
6. анонимен - То погледни София, а не ходи чак там!
15.02.2009 08:07
То погледни София, а не ходи чак там!
цитирай
7. анонимен - svin6tina
28.06.2009 00:01
kak moje be hora,takiva krasivi mesta da gi prevra6tate v otpada4no depo ima si za tova specialni mesta,no koi 6te mu e priqtno da vidi teq 4udesii,vmesto hubavkata zelenina,bahti i idiotite!
цитирай
8. inel379 - Уф, грозно!
26.10.2009 10:14
То добрто и лошото са човешка направия!
Значи може и друго...
цитирай
9. анонимен - vlaganje denarja
13.03.2012 01:50
Nude Celebrities - Empire. <a href=http://zeearticle.co.cc/reference-and-education/adult/searching-for-a-nude-model-for-your-forthcoming-shoot.html>zeearticle.co.cc/reference-and-education</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bibeto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 335389
Постинги: 61
Коментари: 323
Гласове: 1170
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031