Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2007 15:51 - Палаткови драми
Автор: bibeto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9318 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2007 09:33


Идва лятото, дами и господа. Това не е като да откривам топлата вода, а проста констатация, която има за цел да подтикне към размисли за плаж, бански и дъра бъра финтифюханици. Ние, Пухълсен, ходим на къмпинг. Няма сега да започна да ви обяснявам приоритетие в къмпингуването, мириса на морето пред палатката и как вечер пиеш мента със сода, много лед и много лимон, гледаш звездите и как народа се спъва във важетата на палатките.

Не това е целта на това съчинение, пълно с тих яд и шумно недоволство.

Купували ли сте си палатка? Ама, не такава за 19.99 от някой хипермаркет, известна под името „хималайка”, която в 7 сутринта на плажа ви кара да отхвърчите през хавлии, въжета и тенти и да се бухнете в „големия син аналгин”, за да възстановите телесната си температура, която ви крещи, че в тая палатка е яка жега. Тези палатки са за планина.
image

Именно поради това, аз и моя си мой, мой! като добри деца на пазарната икономика взехме, че си събрахме парички (щото хубавата палатка е скъпо удоволствие) и с боен вик се гмурнахме във вездесъщия нет да си търсим къщичка за плажа.

Ура! Ура! Да жувей!*

Не ми било зор, а направо запек с тия палатки.

Защо?

Защото сега ще ви разкажа. Първо, решаваме да поогледаме нашите спортни магазини какво ни предлагат. Щото сме българчета и искаме да подпомагаме нашата си икономиката.

Това, което предлагат всички бг магазини са предимно планински палатки, без вътрешни помещения (прегради, които разделят палатката на „стаи”, така могат поне две двойки да правят секс, без да се гледат, нищо, че се чуват) и без никаква вентилация.

Защо, мили хора ни е изтрябвала вентилирана палатка? Именно за да не скачаме в 7 сутринта плувнали в пот и косми. А да си спим до 9 поне, да направим един тонизиращ сутрешен секс и да отидем (винаги двама, винаги) хванати за ръка към морето. Щастливи.

Хубавата лятна палатка е с хубава вентилация, да влиза вътре въздух, не барокамерите, които искат да ни пробутат.

Ако случаййййно се завърти някъде по складовете лятна палатка, цената й (както видяхме, а и както смятам да ви просветля) варира от 700 до към 1000 лева!!!

За тези, които хал хабер си нямат от цените на палатките, започвам с конкретното ходене по палатките (по мъките, демек).

След като видяхме, че нашите си родни хора нямат готини модели на палатки в магазините си, започна ровене в чужтиде предлагачи на това лятно удоволствие.

Запознати сме с няколко фирми, една от който е хамериканска. Американчето като реши да има хоби, да речем да лови зайци, отива в магазина (отваря, респективно, и-нет страницата на някой предлагач) и си поръчва – пушка за зайци, GPS за зайци, столче да седиш на дървото, докато чакаш „на пусия” зайци, дъждобран за лов на зайци и (както ме светнаха, че имало в някакъв каталог) ако (говно, лайно) от зайци (сърни, патици, лосове и всякакви невинни хайванчета, обречени да станат хоби на американчето).

Та те си имат всичко и печелят от оборот.

И естествено си имат над 1793874376697 (примерно) вида палатки за лято. С толкова мрежи, прозорци и уйовини, че направо почваш да слюноотделяш.

Харесваме си ние една такава палатка. За 140 долара!!!!!!!

И почва ровене...И моя си мой,мой! открива те тая, същата палатка в един сайт на БЪЛГАРСКИ магазин. За 440 лева.

Бееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееж, лисо! То това си е направо оферта. Другите са адски скъпи, а като качество и условия не са добри.

Пристигаме задъхани в магазина и какво – палатката в магазина е  690 лева.

Започват едни обяснения, че станала грешка на сайта, че то това не е така....И ей, такива, да ви ги спестя.

Ние се чешем. За 700 лева палатка, която на сайта на фирмата си е 140 долара!!! Ей, чак толкова луди не сме. Те щели да ни я запазят, в случай, че се върнем и ще ни я продадат за 590 лева. Какво благородство?!?!?! Просто се просълзих и забърсах шумно сополи с ръкав. Какви добри хора, да ни свалят цели сто лева от цената, при положение, че надценката им е чудовищна.

Не си я купихме естествено.Обаче цената на сайта беше оправена на другия ден, разбира се.

Други ни предложиха същата палатка (или подобна, вече не  помня, но цената й на сайта беше 150 долара) за 1000 лева! Тях просто им пожелахме светло бъдеще и творчески успехи мамаимдеебакирливадееба!  Върнахме се пред компютрите. Айде по онлайн магазините.

И там едни палатки-слънце. Да ти е кеф да се търкаляш вътре две седмици. И години наред.

Прекрасни палатки, на разумна цена – 200-300 евро. Да, знам, че това пак са около 600 лева, ама, драги мои, разликата в качеството с оная, дето ни я даваха за 700 беше направо фрапираща.

И тук, обаче греда!

Нямат доставки до милата ни родина, земен рай.

Аз започнах да хълцам с детски наивитет (старшна думичка, много си я харесвам и само чаках да ми падне да си я използвам) – Ама, нали всеки ден през мене минават новини за чужди инвестиции, как еди-кой-си си отворил филиал в България, как ся те като са пристигнали, ще доведат още, как нашите славни политици ходят (с държавни пари) насам и натам, рекламират ни страната..Бе, цветя и рози..И изведнъж, те точно тия, инвеститорите, хората с пари, не щат да доставят до България. Не мое!!!!

Реееееееев!

Дръгва се по друга пътека.

Познати, които временно пребивават в някоя бяла държава, които пребивават постоянно и т.н. Варианта – ние си поръчваме мечтаната плажна къщичка, предлагачите им я пращат на адреЗа, а аверите ни я препращат, я по някой курриер, я по самолета, я по гълъби...

Бра си лайката!

Ей, това исках да ви разкажа, драги мои.

Пазарна икономика, ЕС, майки шарени, сливи и лели, на всички да им бера лайката!

 *не е правописна грешка
 image

 
** тази палатка струва 239.99 щатски долара!

 

 image


 

***тази пък е за 200 долара

 

image

***тази е за 300 евро











Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - като стане дума за т. нар. български ...
21.05.2007 16:10
като стане дума за т.нар. български търговци с подобн род стоки мога само да кажа:
МАМАВИДАЕБАМРЪСНАДАЕБАКИРЛИВАДАЕБАСКАПАНАДАЕБАЛАЙНЯНА!!!
цитирай
2. анонимен - уфффффффффффффффф...
21.05.2007 16:58
Аз пък искам да си купя лаптоп/notebook или иначе казано преносим компютър!
И искам да е Lenovo (които купиха бизнеса от IBM) ThinkPad. Та тук представителите/вносителите не предлагат нещо дето го има в щатско, а имено да си поръчаш преносимата играчка с друг (по-бърз) професор, с повечко памет та да можеш да отваряш повече прозорци едновременно, с повече дисково пространство (за порното) и с разни други екстри. По поръчка можело, ако разбираш ли си поръчаш >100 бр. примерно.
Е познай дали си намерих човек у щатите, за да ми купи това което АЗ ИСКАМ, а не това което те ми предлагат. Да не говориме, че там излиза и по-евтино. Просто пазарната икономика и най-вече отношението към клиента в БГ са под всякаква критика.
Марио
цитирай
3. анонимен - mdaaaaam
22.05.2007 09:35
ne mojete da si predstavite kfo e da se subudite 7 sutrinta prepil ot sno6ti v himalaikata i to zaedno s o6te 1 4ovek .........mukata e srta6na
цитирай
4. анонимен - Мдааа
01.07.2008 23:18
Страшна е, но се свиква :-)
цитирай
5. анонимен - Palatki
20.10.2009 19:48
Zdr koi gi prozivejda teq palatki kaji da prodadem edin proekt za Palatki .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bibeto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 335915
Постинги: 61
Коментари: 323
Гласове: 1170
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930